Werkwijze

Werkwijze

In het eerste gesprek (de intake) krijgen we helder waar u last van heeft en wat u wilt bereiken. Op basis hiervan kunnen we aangeven of wij iets voor u kunnen doen. Na dit gesprek krijgt u een aantal vragenlijsten mee naar huis. Het kan ook zijn dat aanvullend psychologisch testonderzoek plaatsvindt. Het doel hierbij is om een goed beeld van u te kunnen vormen. Hoe beter wij u en uw situatie kennen, hoe beter wij onze behandeling daarop kunnen afstemmen.

De behandelingsvorm die gevolgd wordt is afhankelijk van onze inschatting en uw wensen. Wij streven ernaar om die behandeling in te zetten die het best bij u past en die voor uw problematiek het meest geëigend is. Dit laatste wordt ook wel evidence-based genoemd. Een voorbeeld hiervan is een traumaverwerkingsbehandeling waarbij met name EMDR en/of hypnotherapie goede resultaten kunnen bieden.

Behandelingsfase

In de behandelingsfase gaan wij gericht met u aan het werk. Dit doen wij door het gesprek, door oefeningen en door huiswerk opdrachten. In het begin zien we elkaar wekelijks. In crisis situaties kan dit zelfs vaker zijn. Na verloop van tijd wordt de periode tussen de gesprekken groter. Indien nodig bieden wij ook nazorg bij langdurige behandeling.

In onze werkwijze ligt de nadruk erop dat u het ‘echte werk’ doet. Wij beschikken over de deskundigheid om u daarbij effectief te ondersteunen, begeleiden en adviseren. Hoe actiever u aan de slag gaat, hoe eerder u resultaten kunt verwachten.