Werkwijze

Werkwijze

In het eerste gesprek (de intake) krijgen we helder waar u last van heeft en wat u wilt bereiken. Op basis hiervan kan ik  aangeven of ik iets voor u kan doen. Na dit gesprek krijgt u een aantal vragenlijsten mee naar huis. Het kan ook zijn dat aanvullend psychologisch testonderzoek plaatsvindt. Het doel hierbij is om een goed beeld van u te kunnen vormen. Hoe beter ik u en uw situatie ken, hoe beter de behandeling bij u aansluit.

De behandelingsvorm die gevolgd wordt is afhankelijk van uw wensen en de doeltreffendheid van de therapievorm. Ik streef ernaar om die behandeling in te zetten die het best bij u past en die voor uw problematiek het meest geëigend is. Dit laatste wordt ook wel evidence-based genoemd. Een voorbeeld hiervan is een traumaverwerkingsbehandeling waarbij met name EMDR en/of hypnotherapie goede resultaten kunnen bieden.

Behandelingsfase

In de behandelingsfase gaan wij gericht aan het werk. Dit doen wij door het gesprek, door oefeningen en door huiswerk opdrachten. In het begin zien we elkaar wekelijks. In crisis situaties kan dit zelfs vaker zijn. Na verloop van tijd wordt de periode tussen de gesprekken groter. Indien nodig bied ik ook nazorg bij langdurige behandeling.

U doet het ‘echte werk’. Ik beschik over de deskundigheid, gebaseerd op een uitgebreide ervaring, om u daarbij effectief te ondersteunen, te begeleiden en te adviseren.